Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@14:23:09 GMT

تنها ادبیات درمان جان دردمندش بود

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۸۲۸۶۲

تنها ادبیات درمان جان دردمندش بود

«دنیای ما دنیای آشفته‌ای است و صلاح هیچ‌کس در این نیست که بکوشد تا آن را آشفته‌تر کند.»، این نقل قولی‌ست از بهرام صادقی، ‌زاده 15 دی ماه 1315 و درگذشته 12 آذر 1363. نویسنده نجف‌آبادی که تنها با دو کتاب «سنگر و قمقمه‌های خالی» و «ملکوت» توانست به قدر کفایت عمر کوتاهش در ادبیات ایران برای خود جایگاهی تثبیت‌شده‌ و بس ارجمند دست و پا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهام فلاح پژوهشگر ادبی            این‌که بهرام صادقی مانند غلامحسین ساعدی پزشک بود و در مسیری کاملاً مجزا با ادبیات، گرفتار روزمرگی‌های زندگی بود؛ این‌که بیشتر داستان‌ها و اشعارش را با نام مستعار «صهبا مقداری» منتشر می‌کرد، همه حکایت از زندگی چند لایه‌ بهرام صادقی دارد. همانگونه که زندگی صادق هدایت بود یا زندگی ساعدی. اما چه چیزی باعث می‌شود که کسی با داشتن شغل و حرفه‌ای که همچنان جزو بالاترین سطح مشاغل محسوب می‌شود، ارضای روحی خود را در ادبیات و شعر می‌بیند؟! شاید پرسشی باشد که نه تنها از بهرام صادقی بلکه از بسیاری از نویسندگان باید پرسید. آیا روح این افراد چیزی جز معاش راحت و فارغ بودگی از مکافات اجتماعی و شهری را برای آرامش می‌طلبید؟ و اگر چنین است چرا مرگی اینچنین زودرس؟ چرا تنها دو کتاب؟ این را که فلان منتقد یا هر کس دیگری حالا بخواهد بگوید فلانی و فلانی و ایضا بهرام صادقی به ضرب افیون و حالت خوشی و خماری برآمده از استعمال و ناهشیاری دست به نوشتن و خلق اثر زدند، یا به حساب همان حرف جناب گلشیری که گفتند، پشت سر مرده نباید حرف زد و... اما مدخل آغازین ملکوت را با صدای بلند برای خودتان بخوانید. «در ساعت یازده شب چهارشنبه آن هفته جن در آقای مودت حلول کرد. میزان تعجب آقای مودت را پس از بروز این سانحه، با علم به این‌که چهره او بطور طبیعی همیشه متعجّب و خوشحال است، هر کس می‌تواند تخمین بزند.  آقای مودت و سه نفر از دوستانش، در آن شب فرح‌بخش مهتابی، بساط خود را بر سبزه باغی چیده بودند.» این فضاهای سوررئال و دهن کجی به جامعه تلخ و سیاه بعد از کودتای بیست و هشت مرداد و زمانه اوج اشعار اجتماعی سیاسی احمد شاملو و رشد و قد کشیدن شعر نیمایی، جز نشان از تقلای مؤلف سطور فوق برای رهایی از اضمحلال انسان بی‌قرار در آستانه مدرنیته از چنگال جامعه شهرنشین و بیرحم و بی‌قرار و قاعده آن سال‌هاست؟ خرده فروشی کوچک و قابل اغماض در شهری مثل نجف آباد بیاید و بیاید و برسد تا پشت میز طبابت چه در تهران هفتاد رنگ و چه در سال های جنگ و بیمارستان‌های صحرایی. و این آشفتگی و دپرسیون برآمده از این تلون احوال را آیا چیزی جز ادبیات و نوشتن مرهم می‌نهد؟ گیرم که صادق هدایت آغوش پاریس و مرگ خودخواسته را طلبید و بهرام صادقی را اجل زودتر از موعد. اینها را گفتم که بگویم ادبیات ملجأ انسان دردمند است و بهرام صادقی دردمند بود. حتی وقتی دست شفای بیماری از آستینش بیرون زده بود. بهرام صادقی با نوشتن و با طبابت و با کلمه و با شعر تلاش کرده بود که در آشفته کردن جهان نکوشد. و آنقدر در این راه استوار بود که تنها با دو کتاب بشود بهرام صادقی‌ای که از ادبیات ایران قلم خوردنی نیست.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حکمی مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران را منصوب کرد.

به گزارش شانا، محسن خجسته‌مهر در این حکم «علیرضا صادقی عبداللهی» را به‌عنوان مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران منصوب کرد.

صادقی عبداللهی ۲۶ بهمن پارسال به‌عنوان سرپرست پتروایران منصوب شده بود.

وی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران است و پیش از این مدیرعامل هلدینگ انرژی گستر سینا بوده است. صادقی همچنین سمت‌هایی مانند مدیرعامل و نایب رئیس هیئت‌مدیره شرکت پالایش قطران زغال‌سنگ (از شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان)، عضو و دبیر هیئت‌مدیره معاونت زنجیره تمین شرکت پایندان (از زیرمجموعه هلدینگ انرژی گستر سینا) را  در کارنامه فنی و اجرایی دارد.

همکاری با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، شرکت‌های مهندسان مشاور ساحل از دیگر سوابق وی است.

شرکت توسعه پتروایران به‌عنوان یکی از شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، از شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران است که در حوزه توسعه میدان‌های هیدروکربوری فعالیت می‌کند و اجرای پروژه‌های پرشمار اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری در سه حوزه بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی صنعت نفت را به‌عهده داشته است.

دیگر خبرها

  • تیپ متفاوت ژیلا صادقی در خارج از کشور خبرساز شد(+عکس)
  • تیپ ژیلا صادقی در خارج از کشور حاشیه‌ساز شد
  • طعنه سنگین مجری صداوسیما به ژیلا صادقی
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • «تله موش» روی صحنه می رود
  • (عکس) ژیلا صادقی با این تیپ خفن در خارج سوژه شبکه‌های اجتماعی شد
  • سلفی جدید بهرام رادان همه را متعجب کرد
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم